• Forside
  • /
  • Pris på luft-vand varmepumpe

Pris på luft-vand varmepumpe

Så meget koster det at skifte til luft-vand varmepumpe

En luft vand varmepumpe koster ca. 90.000 kr. og opefter inkl. montering. Prisen afhænger af flere ting, herunder hvor stor din bolig er, samt hvor godt boligen er isoleret. Groft sagt, jo bedre isoleret og jo mindre hus, jo billigere bliver din varmepumpe. Derudover skal du også dimensionere din varmepumpe løsning efter hvor mange personer, som der er i husstanden, da den udover at skulle varme boligen op, også varmer brugsvandet i boligen op.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Det påvirker prisen på varmepumpen

Så står du overfor at skifte dit gamle oliefyr eller gasfyr ud med en luft-vand varmepumpe, så kan du med fordel læse med nedenfor for at få et indtryk af prisniveauet for installation af varmepumpe.

Faktorer, som påvirker prisen på din luft-vand varmepumpe:

  • Størrelsen på din bolig (jo færre kvm, jo mindre varmepumpe har du brug for)
  • Boligens isolering (jo bedre isoleret, jo mindre effekt er der brug for)
  • Radiator og evt. gulvvarmesystem (jo mere effektive, jo mindre effekt er der brug for)
  • Antal personer i husstanden (jo færre, jo mindre effekt og varmtvandbeholder er der brug for)

Indkøb af luft-vand varmepumpe

De fleste boligejere køber en luft-vand varmepumpe igennem et autoriseret VVS eller varmepumpeleverandør. De sørger for både installation og evt. indhentning af tilskud til udskiftning af dit gamle oliefyr eller gasfyr. Således slipper du for selv at skulle ansøge om tilskuddet og skaffe både elektrikkere og vvs'ere til selv monteringen og installationen.


Tilbud på luft-vand varmepumpe

Det kan være uoverskueligt selv at skulle finde den helt rigtige varmepumpe til boligen, hvorfor den nemmeste metode til at få en konkret pris på en varmepumpe løsning til netop din bolig, er at kontakte forskellige leverandører og få dem til at lave et tilbud til dig, som passer til boligforholdene.

Du kan selv fremsøge og kontakte de forskellige leverandører via søgning på nettet, men der findes også tilbudsportaler, hvor du gratis kan indhente flere tilbud fra leverandører. Du indtaster blot få oplysninger om din bolig, hvorefter at leverandørerne kontakter dig for at udarbejde konkrete tilbud på din luft-vand varmepumpe. Du kan f.eks. benytte portalerne 3byggetilbud eller Tjenestetorvet.


Valg af varmepumpe

Som alm. forbruger er det svært at sætte sit ind i om varmepumpen nu også passer korrekt til boligen, men det skulle gerne fremgå af det tilbudsmateriale, som du modtager fra leverandøren. Derudover kan du forholde dig til designet på løsningen, som kommer i mange forskellige former og størrelser. En varmepumpe fylder en vis del, så det er også vigtigt at den tager sig godt ud og passer til husets øvrige udseende.


Tilskud til varmepumpe

Du kan få tilskud til udskiftning af dit gasfyr eller oliefyr. I 2020 vil det ca. udgøre 20.000 kr. afhængigt af din nuværende varmeløsning. Dvs. at du kan få tilskud på ca. 15-20% af prisen på din nye varmepumpe. Læs mere om tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr her.


Besparelse på luft-vand varmepumpe

Jo ældre dit nuværende oliefyr eller gasfyr er i dag, jo mere vil du kunne spare i de løbende varmeudgifter efter at du har fået installeret din luft-vand varmepumpe. Tilbagebetalingstiden kan ofte ligge på 10 år, hvorefter at din besparelse på varmebudgettet kan lægges direkte i lommerne. Det er altså en yderst fornuftig investering.

Det er i den nye klimaplan fra regeringen besluttet at afgifter på strøm til opvarmning af boligen sænkes, samtidigt med at afgifter på olie og naturgas forøges, som herudover også vil påvirke tilbagebetalingstiden nedad og dermed vil varmepumpen hurtigere betale sig hjem.Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk