• Forside
  • /
  • Tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr

Tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr

Regeringen har ambitioner om en grøn omstilling i Danmark, som skal give markante reduktioner af CO2 allerede i 2030.

I første del af klimahandlingsplanen indgår også en stor tilskudsordning til udskiftning af olie- og naturgasfyr til enten en grønnere fjernvarme eller varmepumper. Olie og naturgas skal simpelten ud af varmesystemet i Danmark. I udspillet fra regeringen går dette under betegnelsen "Grøn varme til forbrugervenlige priser".


Så stort er tilskudet

Det forventes at der i perioden 2020-2024, hvor der ydes tilskud til investering i varmepumper og kobling på fjernvarme, vil blive udskiftet i omegnen af 20-40.000 oliefyr og 50-80.000 naturgasfyr. Samlet set afsættes 2,3 mia. til udskiftningen af olie- og naturgasfyr, som fordeles således:

  • 175 mio. kr. sættes af til varmepumper på abonnement uden for områder, hvor der er besluttet udlagt til fjernvarme
  • 1,125 mio. kr. til alm. udskiftning af olie- og naturgasfyr uden for områder, hvor der er besluttet udlagt til fjernvarme
  • 450 mio kr. udskiftning af naturgasfyr til fjernvarme og varmepumper
  • 550 mio. til udrulning af fjernvarmenettet


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Sådan ansøger du

Det er varmepumpepuljen, som du to gange om året kan ansøge til (den hed tidligere bygningspuljen, men er lavet om til en pulje specifikt til varmepumper). Næste gang er efteråret 2023. Helt konkret, så skal du før at du påbegynder arbejdet med udskiftning af dit gamle olie- eller gasfyr, sørge for at ansøge puljen. Du ansøger på hjemmesiden sparenergi.dk, hvor du skal angive hvad du skal søge til og dertil skal du også sørge for forskellige dokumenter, som f.eks. energirapport, som skal uploades hvis påkrævet. Du ansøger her: Energistyrelsen om varmepumpepuljen


Afgifter til olie og naturgas stiger

Samtidig med at man giver tilskud til de nye varmeløsninger, så øges afgifter på de fossile brændstoffer ligeledes. Endelig sænkes også afgifter på elvarme, herunder til brug for varmepumper, så dette også skaber et incitament til at udskifte de gamle olie- og naturgasfyr.


Tilskud til udskiftning af olie- og naturgasfyr

Det koster ca. 100-175.000 at skifte til en varmepumpe i dag. Tilskuddets størrelse afhænger lidt af hvilken ny varmeløsning, som du skifter til. Hvis du skifter til en luft-vand varmepumpe, så vil tilskuddet ligge i størrelsen 17.000 kr. og 27.000 kr. ved skift til jordvarme. Hvis du skifter til fjernvarme, så vil tilskuddet ligge på ca. 20.000 kr. for en husstand. Endelig ydes der også tilskud, hvis du vælger at anskaffe en varmepumpe på abonnement, det ligger på 25.000 kr.

I dag findes der ca. 80.000 oliefyr og 380.000 naturgasfyr i Danmark.

Du kan læse meget mere om tilskud til varmepumper på varmepumpesiden.dk, hvor der også er information om hvad kravet er ift. udskiftning af eksisterende olie- eller gasfyr.Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk