• Forside
  • /
  • Tilskud til udskiftning af oliefyr

Tilskud til udskiftning af oliefyr

Det er muligt at få tilskud til udskiftning af gamle oliefyr til nyere og mere effektive varmekilder, som f.eks. varmepumper eller fjernvarme. Tilskuddet bliver uddelt fra bygningspuljen, som er blevet fremrykket til 2020, som følje af klimaaftalen. Der er blevet åbnet op for ansøgninger fra d. 15. oktober 2020 og fungerer efter først til mølle princippet.


Den næste runde af tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr fra bygningspuljen åbner efter sommerferien.

Bestil allerede nu et tilbud på en varmepumpe løsning, så du er klar til tilskudspuljen.

Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk


Så meget er tilskuddet på

Tilskuddet til udskiftning af dit gamle oliefyr eller gasfyr ligger i størrelsen 22.000 kr. og helt op til 37.000 kr. hvis du skifter det gamle fyr ud med en luft-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Størrelsen på tilskuddet afhænger af hvor stor udgiften til varmepumpen er, samt om din luft-vand varmepumpe eller jordvarme pumpe er A++ mærket eller A+++ mærket. Du kan dog kun få tilskuddet hvis du ikke bor i et område med mulighed for tilkobling til fjernvarme.

Dvs. at hvis du bor i et "yderområde" uden mulighed for tilkobling til fjernvarme, så kan du altså få et solidt tilskud til et nyt og mere effektivt varmeanlæg i form af f.eks. jordvarme eller luftvarme, så det godt kan betale sig økonomisk.


Hvad koster en luft-vand varmepumpe?

Prisen på en luft-vand varmepumpe varierer meget, alt afhængig af størrelse, mærke og leverandør. Størrelsen er typisk det vigtigste parameter ift. prisen , hvor man kan få en mindre luft-vand varmepumpe til opvarmning af et hus under 100 kvm i omegnen af 80-90.000 kr., mens at en større til opvarmning af huse op til 250-300 kvm. kan koste op til 125.000 kr.

Der kan også komme flere udgifter i forbindelse med udskiftningen, da man typisk også anbefaler yderligere isolering af ældre huse i forbindelse med etablering af luft-vand varmepumpe eller jordvarme.

Vi anbefaler altid at indhente flere tilbud på opgaven fra forskellige håndværkere, som med fordel kan gøres via 3byggetilbud.dk.


Hvordan får man tilskuddet?

Det vigtigste: Du skal søge tilskud, FØR du går i gang med dit projekt.

Du kan læse mere om hvad der gives tilskud til og hvilke tilskudssatser, som finde her på sparenergi.dk.

Herudover kan du læse om hvordan man ansøger konkret her hos energistyrelsen: Energistyrelsen om bygningspuljen


Den næste runde af tilskud til udskiftning af olie- og gasfyr fra bygningspuljen åbner efter sommerferien.

Bestil allerede nu et tilbud på en varmepumpe løsning, så du er klar til tilskudspuljen.

Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk


Hvornår løber ordningen til?

Den netop frigivne tilskudpulje pr. 15. oktober 2020 har ikke en decideret udløbsdato, men stopper når alle midlerne er uddelt for 2020, hvilket svarer til 245 mio. kr. Puljen løber til 2026, hvor der afsættes forskellige beløb hvert år. Erfaringsmæssigt går dette stærkt, så det gælder om at komme i gang med at ansøge så hurtigt, som muligt, samt er indhente tilbud på opgaven. Det vigtigste er at man ikke må gå i gang med opgaven før at man har fået tilkendegivelse på at man har opnået tilskuddet.


Du kan også få tilskud til isolering

Bemærk at du også kan få tilskud til isolering af boligen eller udskiftning til mere energivenlige vinduer og døre. Så det kan absolut også tages med i overvejelserne omkring udskiftning af dit oliefyr.


Håndværkerfradrag for udskiftning af oliefyr

Det er ikke muligt både at få håndværkerfradrag og tilskud fra bygningspuljen til samme projekt. Ofte vil det bedst kunne svare sig at få tilskuddet fra bygningspuljen.Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk