Kondenserende oliefyr

I dag er alle nye godkendte oliefyr herhjemme kondenserende. Det betyder, at det udnytter energien fra olien langt mere effektivt end ældre oliefyr.


kondenserende_oliefyr


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Sådan fungerer et kondenserende oliefyr

Et oliefyr varmer dit hus op ved at brænde olien fra din olietank af inde i brænderen. Denne sørger for, at olien antændes og brændes, hvor varmen anvendes til at varme vandet op i vandbeholderen og radiatoerne. Sådan fungerer alle oliefyr, også de kondenserende.

Forskellen på det kondenserende og de gamle oliefyr, er at det konsenderende oliefyr også udnytter den vanddamp og kuldioxid, som der også dannes ved afbrændingen. Dette gør fyret langt mere effektivt end tidligere og kan dermed udnytte næsten 100% af energien i olien.


Så effektivt er et nyt kondenserende oliefyr

Virkningsgraden på et oliefyr fortæller om hvor stor en del af energien i fyringsolien, som dit fyr reelt udnytter og omsætter til varme i din bolig. Et 30 år gammelt oliefyr har en virknings omkring 65%, som altså fortæller, at kun 65% af energien udnyttes, hvilket er et stort af energi undervejs. Er dit oliefyr 20 år gammelt, så vil det have en virkningsgrad på ca. 80% og altså dermed stadig have et væsentligt tab af energi i opvarmningsprocessen. De nyeste kondenserende oliefyr har virkningsgrader på omkring 98%, hvor altså det meste af energien i olien bliver omdannet til varme.


Skift til nyt oliefyr og spar penge

Hvis du i dag har et 30 år gammelt oliefyr og bruger 2.000 liter fyringsolie om måneden, så vil du kunne spare 33% årligt på din olieregning. Hvis vi regner med en pris på 10 kr. pr. liter olie, så svarer det til en årlig besparelse på 6.600 kr. alene i olieforbruget. Derudover vil du sandsynligvis også få en besparelse i vedligeholdelsesudgifter til dit oliefyr.

Koster en ny oliefyr installation 50.000 kr., så er investeringen allerede tjent hjem efter 7,5 år. Herefter er det penge direkte ind på opsparingen med alle de fremtidige års besparelser. Så der er stor fornuft og økonomi i at skifte til et nyt kondenserende oliefyr.

OBS: Du kan ikke længere skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt oliefyr. Du skal her vælge enten at tilslutte dig til fjernvarme (hvis muligt), eller vælge en luft-vand varmepumpe eller jordvarme. Dog kan du få tilskud til udskiftning af dit oliefyr.


Få et tilbud på udskiftning af dit gamle oliefyr

Vil du have en snak om dine muligheder og et gratis uforpligtende tilbud på udskiftning af dit gamle oliefyr, så kan du benytte vores service her på siden. Vi har kontakt til leverandører i dit område, som gerne vil beregne på dine fordele ved at skifte til et nyt fyr. Få tilbud på udskiftning af dit oliefyr her
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk