• Forside
  • /
  • Tilskud til udskiftning af oliefyr

Tilskud til udskiftning af oliefyr

Det er muligt at få tilskud til udskiftning af gamle oliefyr til nyere og mere effektive varmekilder, som f.eks. varmepumper eller fjernvarme. Tilskuddet bliver uddelt fra bygningspuljen, som i sin tid blev fremrykket, som følje af klimaaftalen. Der blev åbnet op for ansøgninger tilbage i 2020 og der tildeles nye midler hvert år. Puljen fungerer efter først til mølle princippet, hvor puljerne typisk åbnes op i foråret og efteråret. Næste gang er efteråret 2023.

I dag er puljerne og midlerne delt mere specifikt op, så du nu får tilskud via den såkaldte varmepumpepulje, hvis du ønsker at købe en ny luft-vand varmepumpe eller jordvarmeanlæg. Hvis du derimod ønsker at købe en varmepumpe på abonnement, så tildeles et tilskud her via skrotningsordningen. Alt dette kan du læse mere om nedenfor.Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Varmepumpepuljen

Som tidligere nævnt, så er det i dag via Varmepumpepuljen at du kan søge om tilskud til udskiftning af dit oliefyr med en varmepumpe. Det gælder hvis du vælger at købe din nye varmepumpe selv.

Varmepumpepuljen starter med uddelinger i september 2023, og det anbefales på det stærkeste at tilmelde sig SparEnergis nyhedsbrev for at holde sig opdateret om de seneste udviklinger vedrørende puljen. Ifølge forventningerne vil tilskuddet beløbe sig til faste summer på 17.000 kr. for en luft-vand varmepumpe og 27.000 kr. for en jordvarmepumpe. Dette er en betydelig ændring fra tidligere, hvor tilskuddet var afhængigt af varmepumpens størrelse.

Så meget er tilskuddet på

Tilskuddet har varieret i størrelse fra åbningen af bygningspuljen første gang og frem til nu. Tilskuddet til udskiftning af dit gamle oliefyr eller gasfyr ligger i dag i størrelsen 17.000 kr. og helt op til 27.000 kr. hvis du skifter det gamle fyr ud med en luft-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Størrelsen på tilskuddet afhænger af om der er tale om en luft-vand varmepumpe eller jordvarme pumpe. Du kan dog kun få tilskuddet hvis du ikke bor i et område med mulighed for tilkobling til fjernvarme.

Dvs. at hvis du bor i et "yderområde" uden mulighed for tilkobling til fjernvarme, så kan du altså få et solidt tilskud til et nyt og mere effektivt varmeanlæg i form af f.eks. jordvarme eller luftvarme, så det godt kan betale sig økonomisk.


Hvad koster en luft-vand varmepumpe?

Prisen på en luft-vand varmepumpe varierer meget, alt afhængig af størrelse, mærke og leverandør. Størrelsen er typisk det vigtigste parameter ift. prisen , hvor man kan få en mindre luft-vand varmepumpe til opvarmning af et hus under 100 kvm i omegnen af 100.000 kr., mens at en større til opvarmning af huse op til 250-300 kvm. kan koste op til 175.000 kr. Lige nu er markedet derudover præget af problemer med at få leveret varmepumper og høj efterspørgsel, så priserne er steget en del på det seneste.

Der kan også komme flere udgifter i forbindelse med udskiftningen, da man typisk også anbefaler yderligere isolering af ældre huse i forbindelse med etablering af luft-vand varmepumpe eller jordvarme.

Vi anbefaler altid at indhente flere tilbud på opgaven fra forskellige håndværkere, som med fordel kan gøres via 3byggetilbud.dk.


Hvordan får man tilskuddet?

Det vigtigste: Du skal søge tilskud, FØR du går i gang med dit projekt.

Du kan læse mere om hvad der gives tilskud til og hvilke tilskudssatser, som finde her på sparenergi.dk.

Herudover kan du læse om hvordan man ansøger konkret her hos energistyrelsen: Energistyrelsen om bygningspuljenFå et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Hvornår løber ordningen til?

Puljen løber overordnet set til 2026, hvor der afsættes forskellige beløb hvert år. Puljen tildeles hver ca. 2 gange om året, typisk forår og efterår og tildeles efter først til mølle princippet. Næste gang er september 2023. Erfaringsmæssigt går dette stærkt, så det gælder om at komme i gang med at ansøge så hurtigt, som muligt, samt er indhente tilbud på opgaven. Det vigtigste er at man ikke må gå i gang med opgaven før at man har fået tilkendegivelse på at man har opnået tilskuddet.


Du kan også få tilskud til isolering

Bemærk at du også kan få tilskud til isolering af boligen eller udskiftning til mere energivenlige vinduer og døre. Så det kan absolut også tages med i overvejelserne omkring udskiftning af dit oliefyr. Dette tilskud tildeles via Bygningspuljen.


Håndværkerfradrag for udskiftning af oliefyr

Håndværkerfradraget er ikke længere tilgængeligt efter 1. april 2022.


Ekstra tilskud fra Totalkredit

Hvis du har et realkreditlån i Totalkredit, så er du faktisk så heldig, at du kan få yderligere et tilskud på 10.000 kr. til udskiftning af dit gamle oliefyr. Men tilskuddet kræver altså at du i forvejen er kunde hos Totalkredit. Læs mere om tilskuddet her: Tilskud fra Totalkredit til udskiftning af oliefyrModtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk
Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk