• Forside
  • /
  • Tilskud til udskiftning af gasfyr

Tilskud til udskiftning af gasfyr

Der er i dag flere muligheder for at opnå tilskud til udskiftning af dit naturgasfyr:

  • Varmepumpepuljen, som man kan ansøge til 2 gange årligt (næste gang september 2023)
  • Tilskud på 10.000 kr. fra Totalkredit, hvis man er realkredit kunde her
  • Tilskud på 7-8.000 kr. til afkoblingen fra naturgasnetværket
  • Slip for tinglysningsgebyr og lånesagsgebyr, hvis du skal låne til varmepumpen

naturgasfyr


Få et uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Spar på varmeregningen.

Få tilbud

Nyt tilskud fra klimahandlingsplan

Tilbage i juni måned 2020 blev der indgået aftale om en ny klimahandlingsplan, som indeholder en ny tilskudsordning til udskiftning af dit gasfyr. Siden er der blev lavet lidt ændringer til ordningen og i dag kan man opnå et tilskud i størrelsesordenen på 17-27.000 kr. for udskiftning til renere og mere miljøvenlig energikilde, enten i form af en jordvarmepumpe eller luft-vand varmepumpe. Endelig kan man også få tilskud til at blive koblet på det lokale fjernvarmeanlæg, hvis et sådan findes i lokalområdet.

Varmepumpepuljen åbner typisk op to gange om året, nemlig forår og efterår, hvor du kan ansøge om tilskuddet. Næste gang er i september 2023 og som altid fungerer det efter først til mølle princippet.


Afgifter til naturgas stiger

Samtidig indeholder planen også en øgning af afgifter på naturgas, hvilket skaber et stort incitament for nuværende gasfyr ejere til at udskifte de gamle naturgas anlæg med en varmepumpe løsning.


Få udskiftet dit gasfyr

Med den nye tilskudsordning og de forhøjede afgifter anbefaler vi altså at man udskifter sit naturgasfyr med en varmepumpe løsning, enten jordvarme eller luft-vand varmepumpe. Du kan ansøge den såkaldte varmepumpepulje to gange om året, som fungerer efter først til mølle princippet. Derfor kan det være en god idé allerede nu at indhente et tilbud på varmepumpe anlægget, så du står klar når tilskuddet skydes i gang.

Det er meget vigtigt at du ikke igangsætter dit projekt før at du har fået ansøgt og fået tilsagn om tilskuddet i bygningspuljen.

Du kan læse meget mere om tilskud til varmepumper på varmepumpesiden.dk, hvor der også er information om hvad kravet er ift. udskiftning af eksisterende olie- eller gasfyr.


Tilskud på yderligere 10.000 kr. fra Totalkredit

Har du dit realkreditlån hos Totalkredit, så kan du faktisk også ansøge om et yderligere tilskud på 10.000 her. Tilskuddet gives både til udskiftning af oliefyr, men nu også til udskiftning af gasfyr.

Det er også vigtigt her at du ikke igangsætter dit projekt før at du har fået tilsagn om tilskuddet. Du kan læse mere her: Tilskud fra Totalkredit til udskiftning af oliefyr


Tilskud til afkobling fra naturgasnetværket

Når du tager springet og erstatter dit gamle gasfyr med en energieffektiv varmepumpe, er der en afkoblingsproces involveret, der indebærer et gebyr til din gasleverandør. Der er faktisk en tilskudsordning oprettet specielt til dette formål, der giver dig mulighed for at undgå dette gebyr. Gebyret beløber sig normalt til omkring 7-8.000 kr., og tilskudsordningen, også kendt som afkoblingsordningen, opererer efter princippet om "først til mølle". Du kan finde yderligere information om dette hos Evida.Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk


Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en varmepumpe til udskiftning af dit olie- eller gasfyr

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Modtag 3 gratis uforpligtende tilbud på et jordvarme anlæg.

Bestil her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk